Mājas saldējums un saldējuma pagaliņas: Kā tos pagatavot pašiem
MrOferto
Vasara ir pilnā sparā, un līdz ar to nāk vēlme pēc atsvaidzinošiem našķiem, kas palīdzēs mums pārciest karstās dienas. Nekas nav labāks par gardu saldējumu vai saldējuma pagaliņu. Un kas ir vēl labāk? Pagatavot tos pašiem mājās! Mājas saldējumi un saldējuma pagaliņas ir ne tikai gardi, bet arī veselīgāka alternatīva veikalā pirktiem. Turklāt jūs varat pielāgot sastāvdaļas pēc savas gaumes. Piedāvājam jums dažas vienkāršas receptes, ar kuru palīdzību mājās varēsiet pagatavot vislabākos vasaras našķus.
Klasiskais saldējums
Sastāvdaļas:
500 ml saldā krējuma
300 ml pilnpiena
150 g cukura
1 vaniļas pāksts vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
4 olu dzeltenumi
Pagatavošana:
Katliņā sajauciet saldo krējumu, pienu un cukuru. Pievienojiet vaniļas pāksti (pārgrieztu un izskrāpētām sēkliņām) vai vaniļas ekstraktu.
Maisījumu uzsildiet uz vidējas uguns, līdz tas sāk viegli vārīties. Tad noņemiet no uguns.
Olu dzeltenumus sakuļ līdz gaišām un biezām putām. Pamazām pievienojiet karsto piena maisījumu, nepārtraukti maisot.
Maisījumu atgrieziet katliņā un karsējiet uz zemas uguns, līdz tas iegūst biezu krēma konsistenci. Uzmanieties, lai maisījums nevārītos!
Ļaujiet maisījumam atdzist un pēc tam pārlejiet to saldējuma mašīnā. Turpiniet pēc saldējuma mašīnas instrukcijām. Ja jums nav saldējuma mašīnas, maisījumu ielieciet traukā un ievietojiet saldētavā. Ik pēc pusstundas maisiet, lai neveidotos ledus kristāli.
Augļu saldējuma pagaliņas
Sastāvdaļas:
500 g svaigu augļu (zemenes, avenes, mellenes, mango)
2-3 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
1 tējkarote citrona sulas
100 ml ūdens
Pagatavošana:
Augļus notīriet un sagrieziet mazos gabaliņos. Ievietojiet blenderī kopā ar medu vai sīrupu, citrona sulu un ūdeni. Blendējiet līdz gludai masai.
Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl saldinātāju.
Masu ielieciet saldējuma formiņās un ievietojiet koka kociņus.
Ievietojiet saldētavā un ļaujiet sasalst vismaz 4 stundas, vislabāk visu nakti.
Jogurta saldējuma pagaliņas ar augļiem
Sastāvdaļas:
500 ml baltā jogurta
200 g svaigu augļu (zemenes, mellenes, persiki)
2-3 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
Pagatavošana:
Jogurtu sajauciet ar medu vai sīrupu.
Augļus notīriet un sagrieziet mazos gabaliņos.
Saldējuma formiņās kārtojiet jogurtu un augļus.
Ievietojiet koka kociņus un saldētavā. Ļaujiet sasalst vismaz 4 stundas.
Padomi un triki
Eksperimentējiet: Nebaidieties izmēģināt dažādas augļu, garšaugu un garšvielu kombinācijas. Mango ar čili, zemenes ar baziliku vai mellenes ar lavandu var radīt negaidītas garšas baudījumus.
Pievienojiet tekstūru: Masai varat pievienot šokolādes gabaliņus, riekstus vai žāvētus augļus, lai piešķirtu interesantāku tekstūru.
Veselīgākas versijas: Cukuru var aizstāt ar medu, kļavu sīrupu vai agaves sīrupu. Saldā krējuma vietā varat izmantot kokosriekstu pienu, lai pagatavotu vieglāku saldējumu.
Mājas saldējuma un saldējuma pagaliņu pagatavošana ir jautra un radoša nodarbe, kas ne tikai atsvaidzina, bet arī iepriecina visu ģimeni. Turklāt jums ir kontrole pār izmantotajām sastāvdaļām, tāpēc varat radīt veselīgākus un dabīgākus našķus. Ielūkojieties virtuvē un baudiet vasaru pilnībā!