Receptes no ķirbjiem un āboliem, kuras jāizmēģina!
MrOferto
Rudens ir ideāls laiks, lai gatavotu no svaigiem ķirbjiem un sulīgiem āboliem, kas virtuvē ienāk ar siltām, saldām un viegli pikantām notīm. Neatkarīgi no tā, vai jūs ilgojaties pēc kā sildoša, salda vai sātīga, šeit atradīsiet vairākas vienkāršas receptes, kuras ātri iecienīsiet.
1. Krēmīga ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu
Jemīga ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu ir ideāli piemērota vēsām dienām. Pateicoties vienkāršajām sastāvdaļām, jūs iegūsiet sātīgu un aromātisku ēdienu, kas sildīs un sniegs gandarījumu.
sāls, pipari, šķipsniņa muskatrieksta, šķipsniņa kanēļa (pēc garšas)
Pagatavošana:
Katlā uzkarsējiet olīveļļu un apcepiet sīpolus un ķiplokus līdz zeltainam.
Pievienojiet ķirbja gabaliņus, muskatriekstu, kanēli un īsu brīdi apcepiet.
Pārlejiet ar dārzeņu buljonu un vāriet, līdz ķirbis kļūst mīksts (apmēram 15 minūtes).
Pievienojiet kokosriekstu pienu, samaisiet un pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
Zupu sablendējiet līdz viendabīgai masai. Pasniedziet ar kraukšķīgiem grauzdiņiem vai ķirbju sēklām.
2. Ķirbju kūka ar riekstiem un kanēli
Šī kūka ir neticami mīksta un patīkami aromātiska. Rotāta ar sasmalcinātiem riekstiem un pūdercukuru, tā ir ideāli piemērota pie kafijas vai tējas.
Sastāvdaļas:
300 g ķirbju biezeņa (izcept ķirbi un sablendēt)
200 g miltu
100 g cukura
100 ml augu eļļas
2 olas
1 tējkarote kanēļa
1/2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
sauja sasmalcinātu valriekstu
Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C un sagatavojiet kūkas formu, iesmērējot to ar eļļu.
Bļodā sajauciet miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
Citā bļodā sakuļiet olas ar cukuru un pievienojiet ķirbju biezeni un eļļu.
Apvienojiet sausās un mitrās sastāvdaļas, samaisot līdz gludai konsistencei. Pievienojiet riekstus.
Ielejiet mīklu veidnē un cepiet apmēram 35–40 minūtes vai līdz kociņš, iedurot mīklā, iznāk tīrs.
Kūku atdzesējiet un pasniedziet, pārkaisot ar pūdercukuru.
3. Ābolu pīrāgs ar riekstiem un rozīnēm
Tradicionālais ābolu strūdelis vai pīrāgs ir klasika, kas līdz ar rudens iestāšanos atgriežas uz galda. Šī recepte ir papildināta ar rozīnēm un riekstiem.
Sastāvdaļas:
2 kārtainās mīklas plātnes (varat izmantot arī pašgatavotu)
4 lieli āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
sauja rozīņu
sauja sasmalcinātu riekstu (valrieksti vai lazdu rieksti)
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote kanēļa
ola pārziešanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Izrullējiet mīklas plātnes uz miltainas virsmas.
Bļodā sajauciet ābolus, rozīnes, riekstus, cukuru un kanēli.
Vienmērīgi izklājiet maisījumu uz mīklas plātnēm un sarullējiet tās.
Pīrāgu pārnesiet uz cepešpannu, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārziežiet ar sakultu olu.
Cepiet apmēram 25–30 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
Atstājiet atdzist, pārkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet.
4. Karsts ābolu dzēriens ar garšvielām
Karsts ābolu dzēriens ir ideāls noslēgums rudenīgai pēcpusdienai. Šī vienkāršā recepte izmanto ābolu sulu, garšvielas un nedaudz medus.
Sastāvdaļas:
1 l ābolu sulas (var būt arī svaigi spiesta)
1–2 kanēļa standziņas
4–5 krustnagliņas
1 apelsīns, sagriezts šķēlēs
medus vai kļavu sīrups pēc garšas
Pagatavošana:
Katlā uzkarsējiet ābolu sulu kopā ar kanēļa standziņām, krustnagliņām un apelsīna šķēlēm.
Lēni vāriet uz mazas uguns, līdz dzēriens uzsilst un garšvielas savelkas kopā ar sulu (apmēram 10–15 minūtes).
Pēc garšas pievienojiet medu vai kļavu sīrupu.
Dzērienu pasniedziet siltu, ideālā gadījumā ar apelsīna šķēli dekorēšanai.
Rudens virtuve var būt pilna ar garšām, kas silda ne tikai ķermeni, bet arī dvēseli. Šīs receptes iedvesmos jūs sagatavot ēdienus, kas noķer šīs sezonas labākās nianses.