Grilēšanas sezona: Kādu gaļu un dārzeņus izvēlēties perfektam BBQ
MrOferto
Vasara ir ideāls laiks grilēšanai. Saulainas dienas un siltie vakari ir kā radīti, lai baudītu maltītes ārā ar ģimeni un draugiem. Lai grilēšana būtu izdevusies, ir svarīgi izvēlēties pareizos produktus un sagatavot tos tā, lai tie būtu maksimāli garšīgi. Apskatīsim, kādu gaļu un dārzeņus vajadzētu iegādāties un kādas marinādes vai mērces izmantot, lai garantētu jūsu BBQ panākumus.
Kādu gaļu izvēlēties?
1. Liellopu gaļa:
Steiki: Grilēšanai ideāli piemēroti ir dažādi steiku veidi, piemēram, ribeye, sirloin vai t-bone. Šie gaļas gabali ir sulīgi un ar lielisku garšu. Pietiek tos garšot ar sāli, pipariem un nedaudz olīveļļas.
Liellopa ribiņas: Lieliska izvēle ilgākai, lēnākai grilēšanai. Ieteicams iepriekš marinēt, lai tās būtu mīkstas un garšīgas.
2. Cūkgaļa:
Karbonādes: Viegli sagatavojamas un ātri grilējamas. Ieteicams marinēt medus, sinepju un ķiploku maisījumā.
Cūkas ribiņas: Lieliskas ilgākai grilēšanai. Barbekjū mērces, medus un ķiploku marināde piešķir tām neatkārtojamu garšu.
3. Vistas:
Vistas fileja: Universāla izvēle, kas ātri grilējas. Lai tās būtu sulīgas, ieteicams marinēt jogurtā ar garšaugiem un citrona sulu.
Vistas spārniņi: Ideāli grilēšanai. Marināde no čili, medus un sojas mērces piešķir pikantu garšu.
4. Zivis un jūras veltes:
Lasis: Viegli grilējams un ļoti garšīgs. Pietiek to garšot ar citronu, garšaugiem un olīveļļu.
Garneles: Ātri sagatavojamas un lieliska izvēle grilēšanai. Marinējiet tās citrona sulā, ķiplokos un olīveļļā.
Kādus dārzeņus izvēlēties?
1. Paprika:
Krāsainas paprikas ir lieliska izvēle grilēšanai. Pietiek tās sagriezt strēmelēs, apslacīt ar olīveļļu un pārkaisīt ar sāli un pipariem.
2. Cukīni:
Cukīni ir izcili grilējami dārzeņi. Sagrieziet tos šķēlēs, apslaciet ar olīveļļu un pārkaisiet ar garšaugiem.
3. Baklažāni:
Baklažāni lieliski der grilēšanai. Sagrieziet tos ripiņās, apslaciet ar olīveļļu un pievienojiet sāli un piparus.
4. Sēnes:
Lielās šampinjonu vai portobello sēnes ir ideāli piemērotas grilēšanai. Pietiek tās apslacīt ar olīveļļu un viegli sālīt.
5. Kukurūza:
Grilēta kukurūza ir klasika. Pirms grilēšanas to var apslacīt ar sviestu un pārkaisīt ar sāli.
Pagatavošana: Sajauciet visas sastāvdaļas katliņā, uzvāriet un tad vāriet uz lēnas uguns 15 minūtes, līdz mērce sabiezē. Izmantojiet to gaļas apsmērēšanai grilēšanas laikā.
Pareizi izvēlēta un sagatavota gaļa un dārzeņi ir veiksmīgas grilēšanas pamats. Neaizmirstiet par garšīgām marinādēm un mērcēm, kas piešķirs jūsu ēdieniem neatkārtojamu garšu. Ar šiem padomiem jūsu BBQ ballīte būs neaizmirstama. Vēlam jums lielisku grilēšanu un labu apetīti!